HIRSGRÖT MED SAFFRAN

Recept

Varför inte variera julens risgrynsgröt med saffranskryddad hirsgröt? 
4 portioner
3 dl hirs
8 dl havredryck
1 msk kokosolja
1 nypa salt
1/2 g saffran

Topping
2 msk chiafrön
2 msk kakaonibs
2 msk kokosflingor
2 dl hallon

Blötlägg hirsgrynen över natten för att göra dem mer lättsmälta. Skölj hirsgrynen ordentligt med kokhett vatten, för att avlägsna bitterämnen, sk saponiner, som varken smakar gott eller är nyttiga. Koka upp havredrycken och tillsätt hirsgrynen, salt, kokosolja och saffran och låt koka på svag värme i ca 20 minuter. Servera gröten med chiafrön, kakaonibs, kokosflingor och hallon.

Recept från våra vänner på Biofood

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *