JULKRYDDIGA NÖTBOLLAR

nötbollar

Låt kryddiga raw food-bollar smaka på julens gottebord.

20–25 stycken
1–2 msk koncentrat av Pukka Three ginger
2 1/2 dl cashewnötter
1 dl mandel
1 dl pumpakärnor
1 dl rostade kokosskivor
2 dl dadlar, utan kärnor
2 tsk malen kanel
2 tsk malen stjärnanis
1 tsk malen ingefära
1 tsk vaniljextrakt
en nypa havssalt


Gör ett koncentrat av teet genom att låta 2–3 påsar ligga i liten mängd hett vatten, låt teet svalna. Mixa cashewnötter, mandel, pumpakärnor och rostade kokosflingor till ett mjöl i matberedaren, tillsätt sedan nymald kanel, stjärnanis och ingefära, följt av vaniljextrakt, en nypa havssalt och till sist dadlar. Mixa lätt tills smeten går ihop, tillsätt koncentrat av three ginger te och mixa igen. Låt smeten stå till sig i kyl, forma till bollar och njut!

recept från våra vänner på Biofood

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *