VAD ÄR ASHWAGANDHA OCH HUR KAN DET HJÄLPA VID STRESS?

Ashwagandha har använts inom den ayurvediska medicinen i över 4000 år och är en av deras viktigaste örter. Traditionellt har ashwagandha använts för att öka kroppens styrka, uthållighet, minne, lust och motståndskraft.

När vi utsätts för långvarig stress ökar vår produktion av stresshormonet kortisol som bryter ned våra muskler för att frigöra energi (glukos). Kortisol bidrar till att blodsockerhalten och insulinnivån ökar och om stressen fortsätter sjunker vår ämnesomsättning och den energi (kcal) som inte förbrukas lagras som fett, ofta runt buken. Även produktionen av sköldkörtelhormon påverkas vid stress, vilket kan leda till olika former av obalanser i kroppen. Allteftersom ämnesomsättningen minskar blir det allt svårare för kroppen att försvara sig mot det som orsakar stressen, och oron samt tröttheten ökar.  

Effekter av stress:

  • Bryter ned muskler
  • Sänker kaloriförbrukningen
  • Ökar inlagringen av fett – framför allt runt midjan
  • Minskar mängden könshormon
  • Minskar lusten
  • Trötthet
  • Gör oss oroliga och ofokuserade

Ashwagandha är en adaptogen vilket är en kategori av biologiskt aktiva ämnen som anses bidra till att öka kroppens förmåga att anpassa sig till negativa faktorer i omgivningen. Ashwagandha kan påverka nivåerna av stresshormonet kortisol i kroppen vilket kan bidra till att återskapa mental balans, lust och ork och bidrar därmed till att öka kroppens motståndskraft mot stress. Ashwagandha ska dock inte ses som en “quick fix” då det tar tid att återskapa balans i kroppen. Utan effekten märks vanligtvis inom 2-4 veckor och blir sedan mer märkbar över tid, så du bör därmed ha lite tålamod när du testar denna produkt! <3

-15%
135.00 kr 115.00 kr
-15%

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *