Rostade pumpakärnor

Rostade pumpakärnor

Detta är ett kreativt och smart sätt att använda upp de pumpafrön som blir över när ni karvat ur pumpan inför Halloween. Fröerna är rika på järn och zink och blir en perfekt energiboost.

Mängd: 270 g

Tid: 20 min

Ingredienser

* 1 tsk salt

* 1 tsk spiskummin

* 1 tsk brunt socker

* ¼ tsk röda chiliflakes

* 2 tsk curry

* 1 msk äppelcidervinäger

* ½ tsk citronskal

* 270 g pumpakärnor, sköljda, rensade och torkade

Gör så här

1. Sätt ugnen på 190° C. Förberedd en plåt med bakplåtspapper.

2. Lägg ned salt, spiskummin, brunt socker, chiliflakes, curry, vinäger och citronskal i angiven ordning i en mixer.

3. Mixa i 10 sekunder. Blanda ihop kryddan med pumpakärnorna.

4. Fördela sedan ut på bakplåtspapper och rosta i ugn 15min

Recept Vitamixsverige

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *