SUPERGOTT FRÖKNÄCKE!

Vi hittade ett recept inne hos @holisticsweden på ett glutenfritt knäckebröd som är fyllt med antioxidanter, proteiner, mineraler och vitaminer. De tipsar om att äta det med olika röror och det låter ju fantastiskt gott!

INGREDIENSER (en plåt):
2,5 dl valfria frön och kärnor (välj bland chiafrön, sesamfrön, pumpakärnor och solroskärnor)
2 dl majsmjöl (kan även bytas ut mot mandelmjöl eller kokosmjöl)
1/2 tsk salt
½ dl olivolja
2 dl kokande vatten
2 nypor flingsalt

Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop chiafrön, solroskärnor, sesamfrön, pumpakärnor, majsmjöl, salt och kokande vatten i en bunke. Bred ut smeten så tunt du kan på ett bakplåtspapper på en plåt. Använd exempelvis en slickepott. Skär ut rutor och strö på flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 75 minuter. Recept & bild: @holisticsweden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *