SMÅ VEGANSKA JORDGUBBSTÅRTOR

Den här kakan känns riktigt somrig. Gjord på mördegsbotten och toppad med jordgubbar. Vegansk också såklart!

Recept & bild: @feastingonfruit

DU BEHÖVER:
2,25 dl havremjöl
2,25 dl mandelmjöl
4 msk stärkelse
2 tsk bakpulver
2 msk lönnsirap
1 tsk vanilj
1,7 dl växtbaserad yoghurt
Lite salt
(topping)
Ca 5 hg skivade jordgubbar
Kokosgrädde

GÖR SÅHÄR: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till kakan, förutom yoghurten, i en skål så det blir kornig massa. Tillsätt då yoghurten och blanda ihop det ordentligt med händerna. Lägg på en mjölad yta och platta till den, skär sedan ut cirklar i den som är ca 5 cm i diameter. Små tårtbottnar helt enkelt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med extra lönnsirap om du vill. Grädda ca 15 min. Ta ut och låt svalna. Blanda under tiden jordgubbarna med lönnsirap och låt stå i kylen ca 10-15 min för att såsa ihop sig. Dela ”tårtbottnarna” i två delar på höjden och varva vispad grädde, jordgubbar och kaka. Sedan är de redo att avnjutas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *