RAWCAKE MED VANILJFROSTING!

Det här ser ut som en riktigt god rawcake med bas av mandlar och en vaniljfrosting! Ni ska såklart får receptet från oss 🙂

Några av produkterna som används finns länkade nedan.


INGREDIENSER:
(bas)
2,25 dl mandlar
1,1 dl boveteflingor
10 stora, hackade dadlar
(vaniljfrosting)
3,4 dl mandelmjölk
3,5 msk majsmjöl
3,4 dl kokosmjölk på burk
1,1 dl rismaltsirap
4 tsk vaniljextrakt
(topping)
4 msk kokosflingor

GÖR SÅHÄR: Smörj en fyrkantig form. Mixa mandlarna i en matberedare grovt, tillsätt bovete och låt dem mixas samman. Lägg sedan i dadlarna och mixa tills massan klibbar ihop.
Pressa den i ett jämnt lager i en smord, fyrkantig form. Ställ åt sidan och gör vaniljfrostingen genom att blanda mandelmjölk och majsmjöl i en stor kastrull, rör tills det inte är några klumpar alls och då häller ni ner resten av ingredienserna. Värm på plattan medan du rör regelbundet. Den kommer bli tjockare längst ner först så se till att röra runt när den börjar tjockna så det inte blir en klump i botten. Konsistensen ska vara tjock och krämig när den är klar. Då häller du den ovanpå basen och toppar det hela med kokosflingor om du vill. Ställ i frysen minst 3h och skär sedan upp i fyrkanter. Redo att ätas!

Recept & bild: @elleshungry

45.00 kr
69.00 kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *