FIBERRIKT BANANBRÖD SOM HÅLLER MAGEN I FORM!

Det här bananbrödet är det extra mycket fibrer tack vare psylliumfröskal! De hjälper magen att avlägsna slaggprodukter och är väldigt bra för dig som har problem med tarmarna.

Recept & bild: @susannamoen

DU BEHÖVER:
3 stora gul-bruna bananer
4 dl havregryn mixat till mjöl 
1 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosolja
1 “veganägg” (1 msk chiafrön + 2 msk vatten)
1 tsk bakpulver 
Ca 1 tsk kanel + kardemumma
Lite salt
En skvätt psyliumhusk/fiberhusk (perfekt för extra fibrer)

GÖR SÅHÄR: Sätt på ugnen på 175grader. Börja med chiaägget och låt det dra minst 10 minuter. Mixa havregrynen till ett mjöl. Tillsätt resterande ingredienser och mixa tills du fått en jämn smet. Häll smeten i en brödform, jag använder en silikonform då behöver du inte smörja, annars tar du ett bakplåtspapper och klär formen med. Toppa med kokos/valnötter/fröer/banan. In i ugnen ca 45 minuter. Testa med sticka eller kniv, ska gärna vara lite kladdigt i mitten 🙂

Slut i lager
143.00 kr
79.00 kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *