NYTTIGARE MINI-ÄPPELPAJER

Dessa små, enkla och relativt nyttiga äppelpajer känns som ett perfekt snacks eller fika. Känns som de går hem hos alla, vem gillar inte äppelsmulpaj liksom? 🙂

Produkter som används finns här hos oss på Welloteket.

Recept & bild: @plantastybites

INGREDIENSER: (4 små tårtor)
200g havremjöl
2 tsk kanel
1 msk kokossocker
3 msk äppelpuré (äppelmos funkar säkert också)
0,6 dl lönnsirap
0,6 dl mandelmjölk
3-4 skalade äpplen
Mer kanel
GÖR SÅ HÄR: Lägg alla torra ingredienser i en bunke. Blanda äppelpuré, sirap och mandelmjölk i en annan skål och rör ordentligt. Blanda sedan ihop detta med de torra ingredienserna och tillsätt mer mjölk om det blir för torrt. Smörj dina små formar med kokosolja och häll ner smeten jämnt i dem. Spara lite som smuldeg att ha på toppen. Ställ i kylen en stund medan du mixa äpplena stötvis så de blir finhackade. Blandar dem sedan med kanel och strör ut över degen som stått i kylen. Avsluta med att ha på mer deg-smul på toppen och grädda ca 15-20 min på 180 grader. AVNJUT!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *