BANANMUFFINS MED MANDELSMÖR

Istället för bananbröd kan ni prova att göra dessa bananmuffins med mandelsmör. Känns som de två gör sig bra ihop och blir ett utmärkt fika eller mellanmål.

Recept & bild: @emilieeats

DU BEHÖVER:
2,25 dl växtbaserad mjölk
1 tsk äppelcidervinäger
4,5 dl mjöl
2 msk kokossocker (valfritt)
2,5 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
3 mogna och mosade bananer
4 msk osötad äppelmos
4 msk mandelsmör
4 msk chiafrön
2 tsk vaniljextrakt
En nypa salt
GÖR SÅHÄR: Sätt ugnen på 220 grader och förbered 12 muffinsformar (eller en muffinspanna). Blanda vinäger och mjölk i en skål och ställ åt sidan 5 min. Blanda mjöl, kokossocker, bakpulver, bikarbonat och salt i en annan bunke. Rör ner den mosade bananen, äppelmos, mandelsmör, vanilj och chiafrön i skålen med mjölk och vinäger. Häll sedan försiktigt detta i bunken med de torra ingredienserna, det ska bara precis blandas ihop och inte överblandas. Skeda upp smeten i muffinsformarna så de fylls ca ¾, grädda 5 min, sänk sedan temperaturen till 180 grader och grädda ytterligare 20 min. Ta ut dem, låt svalna lite och njut sedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *