BAKAD BLÅBÄR- & NEKTARINGRÖT

Mums! Här är en slags bakad gröt som ser supergod ut! Finns som sagt väldigt många olika sätt att göra havregrynsgröt på och alla är värda att provas 🙂 Linfrön används ofta för att göra veganska “ägg” till bakandet vilket underlättar för många recept! Ni hittar länk till linfrön nedan om ni vill köpa hem!

Recept & bild: @nadiashealthykitchen

DU BEHÖVER:
4,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 msk agavesirap
2,25 dl växtbaserad mjölk
4 msk mandelsmör
2 msk linfrön + 5 msk varmvatten
1,1 dl blåbär
1 skivad nektarin
En näve hackade pecannötter
Lite salt
GÖR SÅHÄR: Förbered linfröägget genom att blanda 2 msk linfrön + 5 msk varm vatten och låt stå ca 10 min. Sätt ugne på 180 grader. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål och rör sedan ner resterande. Avsluta med blåbären lite försiktigt. För över i en ugnsform, skiva nektariner och hacka pecannötter och lägg på toppen och grädda sedan ca 40 min. Ät den helst varm men är såklart gott som kylskåpskall också.

Skynda fynda

Linfrön 500g EKO

27.00 kr 18.00 kr

Smaksättning

Raw Agave Syrup 250g

45.00 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *