INGEN UGN BEHÖVS FÖR ATT GÖRA DESSA CHEESECAKE-MUFFINS!

Här är en nyttig version av cheesecake med dadlar och havregryn som bas. Du behöver inte ens en ugn för att göra dessa smarriga muffins, så smidigt. Du förvarar dem sedan i frysen för att bara ta fram några minuter innan du ska bjuda på fika nästa gång 🙂

Recept & bild: @feastingonfruit

DU BEHÖVER:
(till skalet)
2,25 dl havregryn
6-8 hackade dadlar
Lite salt
(till fyllningen)
6 hackade dadlar
1,7 dl valfritt nötsmör
1,7 dl växtbaserad mjölk
1 msk pressad citron
1 tsk vaniljpulver
1,1 dl frysta blåbär
Lite salt

GÖR SÅHÄR: Blanda alla ingredienser till skalet i en matberedare tills det börjar klumpa ihop sig. Kan behövas lite vatten beroende på hur saftiga dadlarna är. Pressa degen i 6 små muffinsformar, gärna med en bit bakplåtspapper i så de inte fastnar. Låt det stå och vila en stund. Under tiden blandar du ingredienserna till fyllningen i en mixer tills det är en slät och krämig massa. Häll den då ovanpå skalen och strö över de tinade blåbären. Låt stå i frysen över natten och ta fram några minuter innan de ska ätas så blir det perfekt konsistens! Enjoy!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *