CHIAPUDDING MED MANGO OCH KOKOSYOGHURT!

Chiapudding är väl en av de bästa frukostarna? Det är enkelt, gott och chiafrön är dessutom hur nyttigt som helst. Visste ni till exempel att det är rikt på fettsyran Omega-3 som kroppen själv inte kan producera utan måste få i sig genom kosten? Eller att det innehåller mycket järn och magnesium som bidrar till minskad trötthet? Tre bra anledningar att äta mer chiapudding med andra ord! Här är ett recept med mango och kokosyoghurt.

Recept & bild: @oatmeal_stories

DU BEHÖVER:
2,25 dl växtbaserad mjölk
4 msk chiafrön
2 msk kokosyoghurt
1 tsk lönnsirap

GÖR SÅHÄR: blanda allting ordentligt och låt stå ca 1 timme. Gör mangoyoghurten genom att mixa 2,25 dl kokosyoghurt och ca 1 dl fryst mango. Lägg sedan upp det i olika lager i två glas och toppa med sådant du tycker är gott! Kanske lite hackad vegansk choklad som länkas här nedan?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *