LJUVLIGA BLÅBÄRSRUTOR MED CHOKLAD OCH KOKOS!

Det här låter som ett helt underbart bakverk! Inget onödigt socker utan naturliga livsmedel som blåbär, kokos, banan. Och lite choklad på det men man måste få lyxa till det i vardagen!

Ni hittar länkar till ingredienser under receptet!

Recept & bild: @feastingonfruit

DU BEHÖVER:
(till botten)
3,4 dl mandelmjöl
2-3 msk lönnsirap
(till blåbärslagret)
2 mogna bananer
3,4 dl blåbär
1,7 dl chokladbitar
1,7 dl kokosflingor

GÖR SÅHÄR: sätt ugnen på 180 grader. Blanda mandelmjöl och sirap i en bunke tills det blir en klibbig deg som ändå hålls samman. Pressa denna i en form med bakplåtspapper och grädda ca 15 min. Medan den sedan svalnar mixar du bananerna med 1,1 dl av blåbären. Häll denna massa ovanpå den svalnade degbotten. Strö på chokladbitarna, resten av blåbären och kokosflingorna. Tryck försiktigt ner tills banan- och blåbärmixen täcker dem. Grädda sedan allt på 180 grader i ca 40 min. Låt det svalna under natten och nästa dag kan du skära upp i rutor och avnjuta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *