EN ENKEL, GOD OCH SUPERNYTTIG TAHINIGRÖT!

Känns vanlig havregrynsgröt lite tråkig? Då har vi tipset till dig hur du kan festa till frukosten lite! Denna gröt innehåller både choklad och tahini och är därmed både god och nyttig. Tahini är nämligen en riktigt hälsosam och naturlig fettkälla baserat på sesamfrön.

Ni hittar länkar till tahini + andra ingredienser här nedan!

Recept & bild: @oatmeal_stories

DU BEHÖVER:
1,1 dl havregryn
1,1 dl varmt vatten
1,7 dl mandelmjölk
1 msk tahini
1 msk lönnsirap
1 msk raw kakao
5 bitar mörk choklad (vegansk)
0,5 tsk kanel
En nypa salt

GÖR SÅHÄR: Blanda havregryn och varmvatten i en kastrull och låt det stå och blötas upp i 10 min.Lägg till resten av ingredienserna, slå på värmen och låt det sjuda till önskad konsistens (ca 5 min). Låt den sedan svalna en stund innan du äter.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *