SAFTIGT BANANBRÖD MED BLÅBÄR OCH MANDEL!

Man kan nästan se hur saftigt och gott det där bananbrödet med blåbär är. Ni ska såklart få receptet så ni kan prova att baka det!

Ni hittar direktlänkar till ingredienser precis under!

Recept & bild: @bos.kitchen

 

DU BEHÖVER:
2 stora bananer
4 msk smält kokosolja
1/2 pressad citron
1 tsk kanel
1/2 tsk muskot
3,4 dl malda mandlar
3,4 dl mandelmjöl
1 msk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
1,1 dl mandelmjölk
2,25 dl blåbär
4 msk mandelflarn

GÖR SÅHÄR: sätt ugnen på 180 grader. Mosa bananerna i en skål och tillför sedan kokosolja och citronsaft och blanda väl. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke, rör ner bananblandningen i denna och häll försiktigt i mjölken tills du har en tjock deg. Mosa 4 msk av blåbären med en gaffel och addera detta tillsammans med de resterande (hela) blåbären. Lägg hela degen i en smord form och toppa med lite fler blåbär och mandelflarnen. Grädda i ca 1h tills den är gyllene och ingen deg följer med om du sticker ner en tandpetare. Låt svalna innan du skär upp den!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *