FÖRSTOPPNING / HÅRD I MAGEN – PRODUKTER SOM KAN HJÄLPA!

Förstoppning är något som vi inte pratar om så ofta men som de allra, allra flesta drabbas av någon gång i livet. Det kan bero på många orsaker, till exempel stress, att man druckit för lite, ätit för lite fibrer och/eller brist på motion. Det är också vanligt att få trög mage vid hormonella förändringar som mens eller graviditet.

Att vara förstoppad gör inte bara ont utan det påverkar hela livskvalitén på ett negativt sätt, det är svårt att njuta av andra stunder när magen är öm, aptiten minskad och magen har kanske också blivit svullen och utspänd.

Oftast går förstoppningen över av sig själv tillslut men vill man snabba på processen genom att hjälpa kroppen på traven finns en hel del naturliga produkter att ta till. Här på Welloteket finns flera olika vegetabiliska kapslar som med olika funktioner kan hjälpa dig. Här är några av dem, ni hittar alla länkade längst ner i inlägget:

  • Ultra Tarm – innehåller stor mängd magnesium i en form som kan passera tarmen utan att tas upp av kroppen, istället håller det kvar vatten i tarmen och ökar då volymen på tarminnehållet så det blir lösare och lättare för kroppen att göra sig av med.
  • Oxyflush – renar tarmen från toxiner och slem, har dessutom en laxerande effekt.

Ingen av produkterna ovan är beroendeframkallande utan man kan använda dem dagligen om man vill och båda funkar bra för att lösa upp en förstoppning. Perfekt att ha med sig på resan då en trög mage ofta kan uppkomma efter flygresor och annorlunda kost.

Här nedan kommer några andra produkter som är bra för att hålla igång magen på en daglig basis.

  • LactoVitalis PRO – Verkar för att skydda de goda mjölksyrabakterierna på sin väg till tarmen, ca 90% av dem kommer fram oskadda. Dessa bakterier har många bra funktioner, bland annat att se till att tarmens normala funktion bibehålls.
  • Ekologisk Chlorella – Superalgen med högt innehåll av proteiner och klorofyll. Även dessa har en utrensande effekt på tarmsystemet.
  • Aloe Vera – en av världens mest kända medicinväxter, har många positiva effekter på kroppen. Bland annat att det förbättrar matsmältningen vilket hjälper till att bli av med trög mage och förstoppning.

 

-15%

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *