CHOKLADFUDGE MED HAVSSALT OCH HASSELNÖTTER!

Här är en ljuvlig chokladfudge med havssalt som är perfekt när sötsuget slår till!

Du hittar så gott som alla ingredienser som behövs för att göra dem här på Welloteket, länkar under receptet!

Recept & bild från @activelivegreen

DU BEHÖVER:
(botten)
1 avokado
7 torkade dadlar
3/4 dl cashewsmör
0,5 dl rumstempererad kokosolja
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1 msk agavesirap
10-15 hasselnötter
lite salt.

(Topping)
50 g kakaosmör
1,5  msk kakao
2 msk kokossocker
3-4 msk kokosmjölk (det feta lagret)
flingsalt.

GÖR SÅHÄR: Mixa allt förutom hasselnötterna till en kladdig massa i en matberedare. Tryck ut 2/3 av degen i en form med bakplåtspapper. Grovhacka hasselnötterna och tryck ut dom i degen. Bred på resten av chokladdegen och ställ sedan in i kylen.

Gör toppingen genom att smälta kakaosmöret i vattenbad. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl. Häll chokladsåsen på kakan och strö över flingsalt. Låt stelna i frysen, förvara sedan i kyl eller frys.

Så mumsigt!

 

65.00 kr
45.00 kr
63.00 kr
110.00 kr
45.00 kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *