NO-BAKE BREAKFAST!

De här mini-tårtorna är inte bara tjusiga utan hälsosamma också! De innehåller bland annat spirulina som är ett av de näringstätaste livsmedlen man känner till och är naturligt sötade med dadlar och sirap.


Ni hittar länkar där ni kan köpa spirulina, och flera av de andra ingredienserna, under receptet! 

Recept & bild från @oatmeal_stories

DU BEHÖVER:
(till skalet, ca 2-3st)

1,1 dl havregryn
4 msk mandlar
1,7 dl dadlar
1 msk raw kakao
en nypa salt
2 msk smält kokossmör

(till fyllningen)
1,1 dl kokosgrädde
1,1 dl tjock kokosyoghurt
1 matsked lönnsirap
1 matsked spirulina.


GÖR SÅHÄR: 
Bearbeta dina havregryn och mandlar så de blir små bitar. Lägg till dadlar, salt och kakao och blanda väl. Häll på 2 matskedar smält kokossmör och rör om tills det blir en deg. Pressa den i  tårtformar och lägg i frysen medan du gör fyllningen. För den rör du samman vispad kokosgrädde med kokosyoghurt, lönnisrap och spirulina. Lägg sedan fyllning i formarna och vips är det klart!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *