SUPERGULLIGA HALLON- OCH KARDEMUMMASTJÄRNOR!

Ni vet de där klassiska hallongrottorna? Här är en liknande kaka men i nyttig version! Ni hittar alla ingredienser som behövs (förutom hallon) här på Welloteket, se länkar under recept!

Recept & bild från @shakeforshape, hennes konto måste ni spana in!

DU BEHÖVER:
1 dl cashewnötter
1 dl mandlar
1 dl färska urkärnade dadlar
0,5 dl kokosmjöl
1 tsk kardemumma
2 msk kokosolja
1,5 msk agavesirap
(till sylten):
1,5 dl hallon
1 msk chiafrön
1 msk agavesirap.

SÅHÄR GÖR DU: Sätt ugnen på 150 grader. Gör chiasylten genom att koka upp hallon, chiafrön och agave. Mixa cashewnötterna och mandel i en matberedare tills de är finfördelade. Blanda sedan ner resten av ingredienserna och mixa igen tills det blir en deg som håller ihop. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper (ca 5 mm tjock). Använd stjärnformade (hjärtformade om du vill) utstansare, en större och en mindre, och gör stora stjärnor av hela degen. Använd sedan den mindre för att ta bort mittdelen på hälften av kakorna. Lägg en klick chiasylt på de hela stjärnorna och lägg de andra som ett lock ovanpå. Grädda på bakplåtspapper i ugnen i ca 10-15 minuter. Förvara sedan i burk med lock.

65.00 kr
45.00 kr
22.00 kr
45.00 kr
155.00 kr
45.00 kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *