NÖTFRIA OCH NYTTIGA CHOKLADBARS!

Här har ni ett recept på chokladbars med topping. Perfekt som mellanmål på språng eller bara ett gott snacks när sötsuget kommer! Naturligt sötade med dadlar och agave och dessutom helt nötfria för er som är allergiker! 

Produkter som används hittar ni länkade under receptet.

DU BEHÖVER (ca 8 st):
(Till botten)
2 dl glutenfria havregryn
1/2 dl riven kokos
2 msk raw kakao
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk kokosolja
10-12 st dadlar.
(Till toppingen)
1 msk kallpressad kokosolja
1 msk raw kakao
1 tsk agave
1 tsk kokossocker.

SÅHÄR GÖR DU: Mixa ingredienserna i en matberedare. När det blivit en fastare deg ta ut den och forma till en stor boll. Tryck ut till en fyrkant, ca 1,5 cm hög, i förslagsvis en matlåda med lite bakplåtspapper i botten. Placera sedan i frysen. Toppingen gör du genom att hälla kokosolja, kakao, agave och kokossocker i en kastrull med låg värme och rör om tills allt blandats. Ta därefter ut botten ur frysen och bre ut ett lager smält choklad över toppen. Om du vill kan du dekorera med blåbär och riven kokos. Frys sedan igen ca 30 min och dela därefter upp degen i ca 8 st lika stora rektanglar. Förvara i frysen.

Smaksättning

Raw Agave Syrup 250g

45.00 kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *