4 tips när du vill uppdatera din hudvårdsrutin till hösten!

4 tips när du vill uppdatera din hudvårdsrutin till hösten!

Sommarens sista strålar börjar sakta göra oss påminda om att hösten är på intåg och vi lägger undan solskyddsfaktor och brun utan sol för detta år. Sommaren i all ära men det finns något speciellt med att starta en ny höst, många ser just denna tid som en omstart och en början på något nytt – den bästa tiden att göra förändringar i sin hudvårdsrutin helt enkelt!

Anpassa hudvårdsrutinen till den nya säsongen
Varför behöver man då anpassa hudvårdsrutinen för den nya säsongen? Under sommaren utsätter vi vår hud för en hel del sol, bad och värme vilket gör att den behöver återhämta sig. Samtidigt kommer den nya säsongen med kyla, regn, hårdare vindar och större kontraster mellan inomhusklimat och utomhusklimat. Allt detta gör att vi behöver ge huden tid för återhämtning men också förbereda den för vad som komma skall. Många kan, under tiden mellan sommar/höst, uppleva vissa övergångsbesvär som kan ta sig i uttryck genom exempelvis fet/blank hud, väldigt yt-torr hud, eksem eller en kombination av alla tre. Detta är helt enkelt bevis på att din hud är i obalans och du behöver nu hitta en hudvårdsrutin som funkar för just dig. En produkt kommer sällan lösa hela situationen men med en bra rutin kommer man långt!

 

Här kommer 4 bra tips för att göra just din hud redo för hösten och vintern!

1. Rensa!
Nu är tiden inne att först och främst se över vad man egentligen har för hudvårdsrutin och vilka produkter som tar upp plats i badrumsskåpet. Vissa produkter kanske har stått där alldeles för länge? Kom ihåg att de flesta produkter har en hållbarhet på ca 1 år, har de stått där längre är det dags att rensa ut dem!

Men när du rensar i ditt badrumsskåp så kommer du också märka vad du redan har och vad du vill addera till din hudvårdsrutin. Organisera och fundera ut vad just din hud behöver för att klara av den nya säsongen.

2. Forma din egen rutin.
Nu vet du vad du har, då är det dags att fundera ut hur just din hudvårdsrutin ser ut och vad du behöver. En hudvårdsrutin kan se helt olika ut beroende på behov, budget, intresse och person! Känner du att du vill lägga mer pengar på hudvård så kan du såklart utöka din hudvårdsrutin med fler produkter men känner du att du vill spara och bara lägga pengar på det som verkligen behövs så brukar några av dessa produkter rekommenderas.

Rengöring: En bra rengöring utgör den bas som behövs för att resterande produkter ska kunna verka och för att huden verkligen ska kunna återhämta sig. Det finns en mängd yttre påfrestningar som påverkar huden, så som smink eller föroreningar. Då behövs en bra rengöring!

Serum: Serum används efter rengöring (och ibland toner beroende på hur mycket man väljer att lägga på hudvårdsrutinen) och innan dagcremé. Serumet behandlar huden och förstärker effekten av de krämer som man använder efter serumet. Till hösten kan en med fördel satsa på ett fuktserum för att riktigt boosta huden! 

455.00 kr

Dagcremé: Dagcremén är det man applicerar allra sist för att skydda huden mot yttre påfrestningar och för att tillgodose hudens behöv under hela dagen. Även om hösten inte lovar lika mycket sol som sommaren så kan en ändå använda en dagcremé innehållande SPF, solens strålar kommer ändå påverka ansiktet men även UV från t.ex. datorer.

Detta är några exempel på produkter men vill man utöka hudvårdsrutinen ytterligare så kan man med fördel satsa på att köpa en bra toner och även en ansiktsolja. När kvällen kommer kan rutinen se lite annorlunda ut, istället för en dagcremé kan en använda en nattcremé eller till och med en nattmask om huden är väldigt torr.  

3. Fokusera på fukt.
En torr och irriterad hud som aldrig slutar klia är något många känner igen sig i när säsongerna förändras. Viktigt att tänka på under hösten och när hösten är på intåg är fukt. Vädret, yttre påfrestningar och tvättningen av ansiktet gör att huden ofta blir fuktfattig, att fokusera extra på fukten under hösten kommer troligtvis bara gynna huden! Även de som upplever att de har en fet hy bör fokusera på fukt, huden behöver fukten för att återhämta sig.

Ansiktsolja och kroppsoljor är utmärkta att addera till sin hudvårdsrutin när man vill få in extra fukt, här finns en mängd naturliga oljor som många upplever gör jobbet galant! Så som jojobaolja, kokosolja eller mandelolja.

249.00 kr
249.00 kr
65.00 kr

4. Inte bara hudvårdsprodukter.
Det är inte bara hudvårdsprodukter som påverkar huden, även en mängd annat påverkar kroppen och i längden även huden. Känner man att hösten är ett bra tillfälle att göra en nystart, varför inte även se över hur man äter, motionerar och ens stressnivåer? Äter man en varierad kost, rör på sig regelbundet och försöker hålla stressen på en hanterbar nivå kommer det att märkas i huden, humöret och

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *