Så får du längre ögonfransar naturligt!

Så får du längre ögonfransar naturligt!

Vägen till långa, fylliga fransar kan vara enklare än du tror. För att få fina fransar behöver du inte lägga dyra pengar på något fransserum eller göra fransarna på en salong varannan månad. Det är varken ekonomiskt eller hälsosamt för fransarna. Superoljorna för dina fransar Ricinolja Ricinolja har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper som bidrar till glänsande och fylliga fransar. Ricinolja är en naturligt fet olja som framställs av törelväxten ricin. Ricinoljan är extremt näringsrik med en unik blandning av enkel- och fleromättade fetter, vitaminer samt mineraler. Ricinolja bidrar även till att hålla mikroorganismer i styr, vilket annars hindrar hårväxt. Var noga med att använda en naturlig och ren ricinolja. Rengör ögonen ordentligt från smink och smuts, applicera sedan ricinolja vid fransroten och längs med hela fransraden. Applicera även oljan på fransarna med hjälp av en rengjord gammal mascaraborste och en bomullspinne tex. Så lite som 1-2 droppar räcker för att täcka fransarna vid varje öga. Du kan applicera oljan på fransarna på kvällen och sedan låta oljan verka under natten. Upplever du att all olja inte gått in i fransarna på morgonen kan du stryka lätt med en bomullspad över ögonen. Kokosolja Kokosoljan funkar som en effektiv och skonsam rengöring av fransarna. Fettet i kokosoljan löser upp mascaran samtidigt som den förser ögonfransarna med extra fukt. Man skulle kunna se kokosoljan som ett naturligt, rengörande balsam för fransarna. Arganolja Arganolja är extremt rik på vitamin E och antioxidanter. Vitamin E förebygger åldrande av huden och kan även förebygga rynkor. Arganolja är en olja som inte är lika trögflytande som tex ricinoljan, den kan därför användas som en ögonkräm. Arganoljan är lättupptaglig för den känsliga huden runt ögonen. Arganolja kan också ta bort svullnader och mörka ringar under ögonen. Den tunna huden runt ögat kan lätt suga åt sig av den fina oljan så att den går in i huden på djupet och huden får den näring som behövs för ett par pigga ögon. Ta några droppar arganolja på fingrarna och applicera ett tunt lager på den tunna huden runt ögat. Låt fransarna vara! Undvik att gnugga dig i ögonen. Vissa har en dålig vana att våldsamt gnugga sig i ögonen, eller ännu värre; peta bort mascara med fingrarna genom att dra i fransarna. Låt fransarna vara! Det är aldrig bra att peta med fingrarna i närheten av ögonen (om du inte har rena fingrar och ska applicera en ögonkräm eller liknande). Förutom att du tappar fransar så kan du lätt få bakterier i ögonen som kan ge t.ex ögoninfektion. Låt ögonen vila från mascaran då och då. Mascara torkar ut dina frasar och gör att de slits ut, blir livlösa och faller av. Näring inifrån  För att maxa effekten av vården utifrån måste du även tänka på hur du vårdar din insida. Tips på hur du kan få i dig kosttillskott som är fördelaktiga för långa, friska, fylliga ögonfransar:
  • Biotin (vitamin H): Kan bidra till till att stärka ögonfransar och främja snabbare tillväxt. Bioton hittar du i bland annat i banan, nötter, mandlar och jordnötter.
  • kisel: finns i bland annat havre.
  •  Antioxidanter och vitamin C; finns i grönkål, apelsin.
  • Magnesium: Kakao, mandel, linfrö.
  • Zink: ostron, vetegroddar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *