Mineraler

Mineraler_welloteket

Mineraler tar hand om din kropp

Det finns mycket vi behöver för att kroppen ska fungera, vara frisk och må bra. Mineraler är en av de sakerna vi lätt glömmer bort som tar hand om din kropp!

Mineraler är något som finns naturligt i naturen, och är en mycket viktig byggsten för att kroppens alla system ska kunna fungera. Din kropp består av 100 trijlarder celler, och alla celler behöver tillskott av  de 20-tal mineraler som finns. Mineraler finns i grönsaker, nötter och bönor och annan föda. Men ibland kan det var bra att tillsätta kroppen med extra påfyllning för just den mineralen du behöver extra. Det kan finnas olika anledningar varför man behöver tillskott, ta därför reda på vad just du behöver förändra eller förbättra så kommer mineralerna se till att ta hand om din kropp.

Mineraler hjälper kroppen att bygga upp nya celler, bryta ner föda och öka förbränningen. Mineraler i kroppen är därför lika viktigt som vatten och syre! I dagens kost försvinner det mycket mineraler då många grönsaker, frukt och mat fraktas långa sträckor och tappar sina naturliga mineraler. Därför är det viktigt att kontinuerligt fylla på med mineraler i din kost på samma sätt som du hela tiden fyller på och dricker vatten. Mineralerna är därför byggstenar som kan hjälpa dig att bygga upp en frisk och hälsosam kropp.

Beroende på vilket hälsomål du har behöver du därför tillsätta den pusselbit som just DU behöver.

 

Har du problem med acne, menstruation, förkylning, trötthet eller någon form av obalans i kroppen kan mineraler hjälpa dig att läka din kropp. Mineralernas funktion hjälper hormonsystemet att hamna i balans, beroende på vad just Du behöver för tillskott. Dom vanligaste mineralerna är koppar, kalcium, krom, jod, järn, selen och zink.

3 mineraler som är superviktiga för din kropp är:

Järn: Behövs för att syresätta blodet och bilda nya blodkroppar. Grönsaker som innehåller mycket järn är bland annat spenat & broccoli.

ZinkBehövs för din kropp till att antioxidera och balanser.

KromHjälper dig att balansera dina blodsockernivåer och förbättrar då din förbrännings i kroppen. Krom finns i broccoli, nötter och bönor.

Har du mycket sötsug? Ja då kan krom hjälpa till att balansera ditt sötsug. 

Känner du dig trött, blek och hängig? Då kanske du har en brist på järn. 

Har du problem med eksem, acne eller ojämna fläckar i huden? Då kan Zink vara en av de pusselbitar som saknas. 

Ett hälsoproblem som du har kan både bero på en överkonsumtion av något. Tex Många idag har problem med glutentolerans, och vid det försämras den naturliga upptagningsförmågan i tarmen vilket kan bidra till att du inte får tillräckligt med näring i din kropp. Men det kan även bero på en underkonsumtion.

Men kom ihåg att tillföra en lagom dos av mineraler och ta reda på vad just du vill förbättra med din hälsa.

En överkonsumtion är aldrig bra, utan lyssna på din kropp och välj dina mineraler ut efter dina mål. Mineraler tar hand om din kropp, så glöm inte bort dom.

125.00 kr
125.00 kr
134.00 kr
182.00 kr
125.00 kr

HÄLSOKOST

Zink 25mg, 100kps

115.00 kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *